مطالعات طراحی خانه سالمندان

دسته بندي : فنی و مهندسی » معماری
توضیحات:
فایل ورد مطالعات طراحی خانه سالمندان ، در حجم 155 صفحه آماده پرینت جهت استفاده دانشجویان رشته معماری.

بخشی از متن:
مقدمه

با افزایش مشکلات جامعه کنونی افراد ناچاراً از یک تعداد اصول رفتاری مناسب انسانی عدول کرده و مجبور میشوند بهترین عزیزان خود را به محلهای بنام خانه سالمندان بسپارند البته از طرفی واقعا نمیتوان گفت این کار یک نوع رفتار ناشایست میباشد شرایط زندگی انسان ماشینی چنان او را سرگم مسایل روزمره نموده که گاها خود را نیز فراموش کرده تا حدی که حتی برای فرار از مشکلات شان به فکر خودکشی نیز میافتد .زندگی ماشینی با تمام بیرحمی های خود امکاناتی را نیز برای رفاه افراد مخصوصا سالمندان فراهم آورده است .تعدادی از سالمندان به خاطر بیماریهای خاص مثل بیماریهای شدید روانی یا مشکلات حرکتی قادر به انجام کارهای روزمره خود نبوده و از طرفی فرزندان و خانواده های آنها نیز به علت کار روزانه خود و یا نبود جا برای نگهداری از این سالمندان مجبور میشوند آنها را به خانه های سالمندان بسپارند.امروزه سرای سالمندان به عنوان محلی ناگزیر برای اسکان تعدادی از سالمندان که جایی را برای زندگی ندارند یا وضعیتی دارند که خانواده ناچار به سپردن آنان به این اماکن هستند ، به شمار می رود اما همین اماکن نیز باید استانداردهایی را فراهم کند .

پا گذاشتن به دوره سالخوردگی با بروز تغییرات جسمانی متعددی همراه است که توانایی‌ها و قابلیت‌های جسمانی فرد را محدود می‌کند. به همین دلیل محیط زندگی سالمند باید طوری طراحی شود که او با تمام بیماری‌ها، محدودیت‌ها و ناتوانی‌های احتمالی خود بتواند به راحتی در آن زندگی کند.

فصل اول - شناخت موضوع
1-1 تعریف سالمند
سالمند از نظر لغوي کسي است که سال هاي زيادي را پشت سر نهاده است، سال هايي پر از خاطره و تجربه که با گذشت زمان به دست آمده است.
پيري يعني کم شدن نيرو و فعاليت به تناسب سن تا اينکه در سراشيبي زندگي شمع حيات به تدريج و آهسته رو به خاموشي رود.
پديده سالمندي يک سير طبيعي است که در آن تغييرات فيزيولوژيکي و رواني- اجتماعي در بدن رخ مي دهد. البته اتفاق مي افتد که سالمندي فيزيولوژيکي با سالمندي رواني و سالمندي اجتماعي در يک فرد به صورت همزمان روي ندهد، زيرا ممکن است فردي از نظر زيستي و جسمي سالمند تلقي شود و ليکن از نظر روانشناسي خود را جوان احساس کند و يا بر عکس امکان دارد جامعه فردي را که از نظر زيستي و رواني سالمند نيست به ايفاي نقش اجتماعي سالمند وادار نمايد.
ساده ترين راه براي تعريف پيري عبارت است از شمردن تعداد سال هايي که از بدو تولد طي شده است. به طور کلي، امار مربوط به پيران، 65 سالگي را به صورت قراردادي آغاز پيري تعيين مي کند. در مورد بعضي افراد انتقال به تدريج انجام مي گيرد، حال انکه در مورد افراد ديگر انتقال از دوره اي به دوره ديگر به سرعت و همراه با صدمات روحي به وقوع مي پيوندد. در جامعه ما سن 65 تا 70 سالگي آغاز پيري را مشخص مي نمايد زيرا با سن بازنشستگي مطابقت دارد. بنابراين ورود به دوره پيري را تا اندازه اي قانون معين مي کند، هر چند که در بعضي افراد ممکن است سن آغاز پيري کمتر و يا بيشتر باشد.
احساس پيري يک مسئله دروني و رواني است و در افراد مختلف متفاوت است، ولي به طور کلي پيري، يعني "کاهش نيروي جسماني- ذهني به تناسب افزايش سن". به عبارت ديگر سالمند فردي است که از نظر فيزيولوژيکي يا رواني به مقطعي مي رسد که بسياري از کارها را به تنهايي نمي تواند انجام دهد.

بنابراين مي توان سالمندي را در چند گروه تقسيم نمود:
1- سالمنداني که مي توانند فکر کنند ولي قواي جسمي خود را از دست داده اند.
2- سالمنداني که قواي جسمي و رواني خود را توامان از دست داده اند.
3- سالمنداني که از جسم و فکر فعالي برخوردارند.
در حدود 95 درصد از کل سالمندان به گونه اي مستقل و با حداقل ياري ديگران به زندگي خود ادامه مي دهند و به نحو مناسبي در سلامت به سر مي برند که البته شرايط خاص محيطي، نوع ارتباطات اجتماعي، کيفيت ژنتيکي، تندرستي آنان از مواردي هستند که مي توانند در افراد مختلف، پارامتر پيري را تغيير دهند. ولي به هر حال چين و چروک خوردن پوست، کوچک شدن اعضا و اندام، نقصان وزن بدن، کم شدن ترشحات غدد سلول ها و يا متوقف شدن رشد اعضا يا تکميل نمو بدن، يعني رسيدن به پختگي، اغازگر پيري است.
و...

این فایل با فرمت ورد در 155 صفحه آماده پرینت ، جهت آشنایی دانشجویان رشته معماری با روند مطالعات طراحی(رساله نویسی) تهیه شده است.
دسته بندی: فنی و مهندسی » معماری

تعداد مشاهده: 11052 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: DOCX

تعداد صفحات: 155

حجم فایل:7,398 کیلوبایت

 قیمت: 18,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • راهنمای استفاده:
    Microsoft wordWinRAR

  • محتوای فایل دانلودی:
    WORD