تحقیق کامل بررسی نقل و انتقال املاک ترهینی
دسته بندي :
فنی و مهندسی »
شهرسازی
توضیحات:
فایل تحقیق کامل بررسی نقل و انتقال املاک ترهینی(مقاله گونه)، در حجم 35 صفحه آماده پرینت، جهت استفاده دانشجویان رشته فنی و مهندسی و حقوق.
بخشی از متن:
چکیده
یکی از اسناد متداول در دفاتر اسناد رسمی، سند رهنی است. سندی که با تصویب قانون عملیات بانکی بدون ربا، به لحاظ ایجاد محدودیتهای قانونی، ناظر به موازین شرعی، با قیدوبندهای خلقالساعه مرتهنین (بهویژه بانکها) مواجه و در نتیجه عقد قرض و رهن موضوع سند با عقد موردتوافق طرفین، بعضاً اختلافات فاحشی دارد. بررسی جایگاه زواید این اسناد و اضافاتی که جز افاضات برخی مرتهنین تعبیر نمیگردد از جمله منع هرگونه تصرف راهن در موردرهن، شرط عدمواگذاری منافع یا انتقال موردرهن و... نهایتاً نتیجهگیری به منافی نبودن انتقال موردرهن با حقوق مرتهن و تفکیک شرط عدمانتقال به «شرط فعل» و «شرط نتیجه» و بلااثر بودن هریک از شروط مذکور، موضوع این مقاله است.
کلید واژگان: رهن، راهن، مرتهن، سند رهنی، ملک مرهونه
مقدمه
در مورد اثر اجازه مرتهن بر معامله راهن، نظرات متفاوتی از ناحیه فقه ها و حقوقدانان ابراز شده است، برخی بر این عقیده اند که مرتهن با اجازه در بیع، حق خود را بر عین مرهونه ساقط کرده است، مگر زمان وقوع اجازه و شرط خلاف آن شده باشد و برخی دیگر اعتقاد دارند اجازه مرتهن به معنای پذیرش با صحت رهن است. ولی به نظر می رسد چون حقوق مرتهن در سند انتقال قید شده است حق مرتهن بر عین مرهونه ساقط نمی شود و در صورت انتقال، مثل این است که مرتهن موافقت وی با اتقال عین مرهونه است و در صورت حلول دین و عدم پرداخت بدهی، مرتهن حق استیفاء طلب خود را از طریق فروش عین مرهونه دارد[5]. اما رد مرتهن مانند رد مالک در معامله فضولی نیست که محض رد، موجب بطلان معامله شود چون رد مالک در معامله فضولی، ایجاب بعمل آمده توسط فضولی را زایل می نماید و سببی برای صحت معامله بعد از تنفیذ باقی نمی ماند. اما در فروش عین مرهونه، راهن (فروشنده) خود مالک است و مرتهن نقشی در این معامله ندارد و اجنبی از قضیه است، بنابراین رد وی (مرتهن) بلااثر می باشد و تنها حق وی استفاده از عین مرهونه برای استیفاء طلب خود در صورت حال شدن دین و عدم پرداخت می باشد[32].
رای وحدت رویه شماره 620، سال 1386 هیات عمومی دیوان عالی کشور که متأسفانه منتهی به وحدت آراء محاکم نگردیده است، مورد بررسی و نقد قرار گرفته است و با توجه به نظریه مترقی مرحوم شیخ انصاری در مکاسب و فقها و حقوقدانان بزرگ که هم فروش ملک مرهونه را پذیرفته اند و آن را باطل تلقی ننموده اند و هم اینکه حق مرتهن را محفوظ دانسته و راه حل های مناسبی برای جمع حقوق مرتهن و خریدار مال مرهونه ارائه داده اند[18].
و...
فهرست مطالب:
چکیده
مقدمه
آشنایی با انواع سندهای ملکی
سند قطعی
سند قولنامه ای
سند رهنی
مراحل معاملۀ ملک
تفاوت قولنامه و مبایعهنامه در چیست؟
در مبایعهنامه چه مواردی ذکر میشود؟
مدارک لازم برای تشکیل پروندۀ نقل و انتقال و سند زدن خانه در دفتر اسناد
بنچاق چیست؟
نکات ضروری در خرید و فروش ملک
نکاتی در خصوص مبایعه نامه
خرید و فروش املاک ترهینی
معامله ملک مرهونه
انواع تصرفات
تکلیف املاک رهن در هنگام معامله
تصرفات منافی حق مرتهن
رهن از نظر قانون
ضرورت انتقال ملک در رهن بانک
اقدام لازم برای فروش و یا انتقال ملک در رهن بانک
موافقت بانک
نتیجه گیری
منابع و مآخذ
این فایل با فرمت ورد در 35 صفحه به صورت مقاله کامل و جامع تهیه شده است.
-
راهنمای استفاده:
MICROSOFT word
wINrar
-
محتوای فایل دانلودی:
word